Lallemand CBC-1 - 11g ølgær

SKU
050.604.8
På lager
38,00 kr
-
+

CBC-1 gæren er specielt udvalgt af producenten for sin gode refermenteringsevne og anbefales til eftergæring af øl på fad ... Læs mere

CBC-1 gæren er specielt udvalgt af producenten for sin gode refermenteringsevne og anbefales til eftergæring af øl på fad og flaske. Gæren har en høj alkohol- og tryktolerance og en neutral aroma, hvilket er med til at sikre bevaring af øllets oprindelige karakter. Gæren har endvidere en rigtig god bundfældningsevne og danner en tæt lag på bunden når gæringen er overstået.

CBC-1 kan også bruges til primær fermentering af lys, tørre øltyper med eller uden frugt samt cider. CBC-1 er en 'killer' gær, hvilket betyder at den udskiller et særligt protein, der er giftigt for andre gærtyper (det meste ølgær tåler ikke dette protein). Når man skal lave en ren fermentering er dette et positivt træk, men der skal udvises omhu og grundige rengøringsprocedurer for at undgå krydskontaminering med andre bryg.

CBC-1 kan ikke omdanne maltotriose (et molekyle der består af 3 glukose enheder), så resultatet er en fyldigere og sødere øl, hvis den bruges som primær gær. Til eftergæring gærer CBC-1 ned på ca. 14 dage når der anvendes karboneringssukker som f.eks. dextrose.